top of page

Residentieel

Knappe keuken

Studio Meraki mocht een ontwerp bekokstoven voor een nieuwe keuken op maat in een herenwoning. Na een grondig voorontwerp en visualisaties, gingen we samen met onze opdrachtgevers fineer uitkiezen voor de kasten en een kwartsiet voor het werkblad. De open haard en keukentoestellen werden perfect geïntegreerd in de keuken. De vloer werd afgewerkt met een microtopping, die we mee doortrokken over de fronten van de lades in het eiland. De rondingen in het tablet en de leggers verzachten de scherpe randjes. Het warme fineer, de strakke vloer en het kleurrijke werkblad vormden samen het perfecte recept voor deze keuken.

Fotografie: Ruthje Goethals

Gezinsbadkamer

Dit jonge gezin van vier verhuisde naar een oude hoevewoning in Leefdaal. De woning was instapklaar, maar de badkamer sterk verouderd. Hun eerste missie: een comfortabele gezinsbadkamer creëren met bad, inloopdouche en dubbele lavabo. En gelukkig voor ons, mocht er ook wat kleur in zitten :-) We stripten de oude ruimte volledig, konden een extra grote douche toveren dankzij een stalen deur op maat en ook het lavabomeubel en de spiegel werden op maat gemaakt om mooi te passen op de wand. Wat zijn we gek van die mooie tegeltjes op de wand!

Intussen kregen we ook de opdracht om hun keuken onder handen te nemen... Benieuwd? Volg ons op Instagram voor een voorproefje.

Fotografie: Ruthje Goethals

Home Office

Hoe krijg je een functioneel bureau voor twee personen in een lange smalle ruimte zonder in te boeten aan opbergruimte? Door een strak plan uit te tekenen!
Geïnspireerd door de bossen waarin deze woning gelegen is, wilden we het buitengevoel zoveel mogelijk naar binnen brengen door te werken met hout en een groene accentkleur.
Om de kastenwand niet te zwaar te maken, werd hij opgedeeld in gesloten, plafondhoge kastruimte rechts en een zwevend dressoir met speelse leggers en open nisjes links.
De achterwand werd bekleed met een beschrijfbare, magnetische plaat.
Geef toe, werken voelt in deze ruimte niet echt aan als werken...

Fotografie: Wim Knaepen - Studio Chloki

Badkamer aan de Vaart

Het kleinste kamertje dat we ooit mochten inrichten is deze badkamer van een mooi appartement met zicht op de stad en het water. De opdrachtgever kocht het appartement van een projectontwikkelaar en het was minimaal ingericht. De badkamer mocht best wel wat meer cachet krijgen, dus liet hij ons erop los.

Ondanks de beperkte vierkante meters, hebben we toch het maximale uit deze ruimte weten te halen met een heerlijke regendouche en een dubbele lavabo met ingewerkte wasmand. Door de vloerbekleding ook door te trekken op de wanden, toont het geheel optische veel ruimer. De hexagoon tegeltjes geven de badkamer een kleurrijke en originele toets. Wij zouden hier uren onder douche kunnen staan...

Fotografie: Julie Bouchez