top of page

Kantoren

Center of Excellence

Onze Belgische nationale hockeyteams kregen een eigen trainingscentrum met fitnessruimte, gepersonaliseerde kleedkamers, "war room", kantoren voor de staf, players lounge, studeerruimte en rustruimte waar ze zich op en top kunnen voorbereiden voor toekomstige uitdagingen.

De briefing luidde: een professionele omgeving creëren waar onze hockey elite zich thuis voelt, met de uitstraling van een hippe co-workspace.

Een pittige uitdaging gezien de korte deadline, maar het paste perfect binnen de missie van Studio Meraki: met creativiteit en passie een ziel leggen in elk interieur.

Welcome Home!

Fotografie: Ruthje Goethals

Memorial van Damme

De kantoren van de Memorial van Damme aan het Koning Boudewijnstadion waren dringend toe aan vernieuwing. We vertrokken van een blank canvas en voegden hieraan een aantal warme toetsen toe: de houtlook vloer, een gezellige eettafel met kussens, ... Plantenbakken doen dienst als room dividers en brengen de natuur binnen. De mooiste oude affiches werden ingekaderd als eerbetoon aan de roemrijke traditie van de gerenommeerde atletiekmeeting. En in de vergaderzaal werd een inspirerend en kleurrijk kunstwerk toegevoegd. De Memorial van Damme is klaar voor de volgende 40 jaar ;-)

Fotografie: Julie Bouchez

Huisartsenpraktijk
Verona

Een moderne huisartsenpraktijk die niet steriel aanvoelt. Waar je op je gemak bent als patiënt en graag werkt als arts. Waar esthetiek, functionaliteit en een hoge afwerkingsgraad naadloos samen komen. Een plek waar iedereen zich welkom en geborgen mag voelen. Het kleurgebruik speelt hierin een uiterst belangrijke factor. Kleuren beïnvloeden onze gemoedstoestand en net daarom werken we er zo graag mee. Kan het warme geel jou helen? Misschien niet helemaal, maar de dokter doet de rest ;-)

Architectuur: Architime

Fotografie: Wim Knaepen - Studio Chloki

Golazo

De CEO van dit bedrijf wilde na de eerste lockdown zijn event managers verrassen met een gloednieuwe, inspirerende werkomgeving.
Het doel van Golazo is om alle mensen aan het bewegen te brengen. Die sportmicrobe mocht best in het interieur vertaald worden.
Daarom werd er met grote fotowanden gewerkt met dynamische beelden van wielrenners. Een atletiekpiste loopt vanaf de inkom tot helemaal op het einde in de vergaderzaal en vormt de "groene" draad in het ontwerp. Het tapijt werd op maat gemaakt. Net zoals de gezellige vergaderarena die bekleed is met akoestisch vilt voor een optimale akoestiek.
En de kers op de taart? Een paar legendarische fietsen die de muur van de vergaderzaal aankleden. Een extra knipoog naar het wielrennen komt ook terug in de lampen boven de tafel.
Dynamische verstelbare bureaus zorgen er dan weer voor dat ook de event managers zelf fit blijven tijdens het werk.

Fotografie: Zander Meys & Bo Tuypens